Recepten > Zalm op Spaanse wijze
Salmón y espárragos en salsa verde
Zalm en asperges in groene saus
4 personen
Ingrediënten:
- 4 moten zalm
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- fijngesneden peterselie
- 1 eetlepel bloem
- olie
- 2 dl visbouillon
- 12 groene asperges
- zout, peper
Bereiding:
- Snipper de ui en de knoflook zeer fijn en fruit dit in een beetje olie.
- Voeg vervolgens de bloem toe en roer dit goed door. Doe de peterselie en de visbouillon hierbij en roer nogmaals, leg dan de zalm erin.
- Laat de zalm op een zacht vuur in dit mengsel gaar worden, draai de zalm na een minuut of vijf een keer om.
- Bak in een andere pan, het liefst een grillpan, in een beetje olie de asperges tot ze licht beginnen te kleuren (ze moeten beetgaar zijn).
- Serveer de zalm met de groene saus, gegarneerd met de asperges.