Recepten > Paprikarolletjes met geitenkaas
Paprikarolletjes met geitenkaas (Tapas)
Wachtijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 4 personen
ingrediënten:
- 2 grote rode paprika¹s
- 4 eetlepel olijfolie
- ½ citroen
- 150 gram zachte geitenkaas
- 2 takjes verse oregano
- (versgemalen) zwarte peper
- cocktailprikkers
Bereidingswijze:
- Paprika¹s wassen, schoonmaken en in de lengte in achten snijden. In een pan 3 eetlepels olie verhitten en paprika¹s afgedekt in circa 10 minuten gaar stoven.
- Intussen citroen schoonboenen en 1 theelepel schil er dun afraspen. Boven een kom de geitenkaas verkruimelen. Oregano erboven fijnknippen. Geraspte citroenschil en 1 eetlepel olie er door scheppen. Op smaak brengen met enkele druppels citroensap en veel peper.
- Op elk stuk paprika een eetlepel geitenkaas scheppen. Paprika¹s oprollen, aan smalle kant beginnen. In elk rolletje een cocktailprikker steken. Rolletjes in een lage schaal leggen en circa 12 uur laten staan zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.