Recepten > Wortel met Salami en rozijnen
Bereidingstijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten.
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie,
- 10 dunne plakjes pittige salami, in reepjes,
- 15 gram boter,
- 6 middelgrote wortels, in kleine stukjes,
- 4 lente-uitjes, in plakjes,
- 1/2 theelepel komijnzaadjes,
- 1/2 theelepel kaneelpoeder,
- 1/2 kopje rozijnen,
- 1/4 kopje pijnboompitten.
Bereiding:
- Verhit olie in een grote pan en bak de salami op matig vuur in 2 minuten knapperig. Laat op keukenpapier uitlekken. Haal de overgebleven olie uit de pan.
- In de pan boter verhitten en salami, wortels, lente-uitjes, komijnzaadjes en kaneel toevoegen. Op laag vuur in 4 minuten bakken tot de wortels net gaar zijn.
- Rozijnen toevoegen en nog 3 minuten bakken. Pijnboompitten toevoegen en alles goed mengen.