Recepten > Visbouillon op z’n Spaans
Recept voor ongeveer 1 liter
Ingrediënten:
- 1 kg visafval met graten en koppen (Bij voorkeur met zalm- of makreelresten)
- 1½ ui, in vieren gesneden
- 1 middelgrote wortel, geschraapt en in vieren gesneden
- 1 stengel bleekselderij, grof gehakt
- 1 prei, in schijfjes gesneden
- 2 dl droge witte wijn
- 1 liter koud water
- bosje verse tuinkruiden zoals tijm, peterselie en een blaadje laurier
- 5 witte peperkorrels
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in een hele grote pan, breng het geheel aan de kook en laat, afgedekt, minstens twee uur zachtjes koken.
- Zeef de bouillon door kaasdoek of een fijne zeef en bewaar alleen de bouillon.
- Schuim ook af en bewaar de bouillon niet langer dan 24 uur in de koelkast.
Deze visbouillon is erg lekker bij de Paella waarvan u het recept ook op onze site vindt.