Recepten > Tortilla Española
Traditionele Spaanse Tortilla
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 6-8 personen
Ingrediënten:
- 125 ml olijfolie
- 600 gram aardappels in dunne plakjes
- 2 grote gesnipperde uien
- 3 eieren
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
Bereiding:
- Verwarm de olie in een koekenpan. Doe om en om lagen ui en aardappel in de pan en bak circa 8 minuten op een zacht vuur gaar. Roer af en toe om. De aardappelen moeten gaar zijn, maar mogen niet verkleuren.
- Haal het mengsel uit de pan. Zet een zeef op een kom en giet het aardappelmengsel erin om de olie er uit te laten lekken.
- Doe de eieren met zout en peper in een kom en klop ze los. Voeg het aardappelmengsel toe. Druk het stevig met een lepel aan, zodat het mengsel volledig met ei bedekt is.
- Verwarm een el. Olijfolie in dezelfde pan op een hoog vuur.
- Giet het mengsel in de pan. Druk het mengsel glad. Zet het vuur zacht, dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie.
- Bak de tortilla 12 minuten (of totdat hij gaar is).
- Schud de pan af en toe heen en weer zodat de tortilla niet blijft plakken.
- Laat hem vervolgens 5 minuten staan en keer hem om op een bord.
- Tip: Voeg knoflook of peterselie toe tijdens het bakken van het ei-aardappelmengsel