Bereidingstijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 1,25 kop langkorrelige rijst,
- 1 eetlepel olijfolie,
- 15 gram boter,
- 1 middelgrote ui gesnipperd,
- 2 theelepel fijn geraspte sinaasappelschil,
- 1,25 deciliter sinaasappelsap,
- 1,25 deciliter sherry,
- 3,75 deciliter kippenbouillon.
Bereiding:
- Rijst 10 minuten in koud water weken, afgieten, afspoelen en weer afgieten.
- Verhit op een matig vuur olie en boter in een pan. Ui toevoegen en goudbruin en zacht bakken; voeg rijst toe en zet het vuur laag. Roer de rijst 2 minuten tot hij goudkleurig is.
- Sinaasappelschil, sinaasappelsap, sherry en bouillon toevoegen en goed afgedekt aan de kook brengen; eenmaal roeren. Vuur laag zetten en afgedekt 8-10 minuten laten pruttelen tot bijna al het vocht is opgenomen. Van het vuur halen en 5 minuten afgedekt laten staan tot al het vocht is opgenomen.
- Met een vork de rijst los roeren en opdienen.