Recepten > Paella 2
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Voor 5 of 6 personen
ingrediënten:
- 150 ml olijfolie
- 750 gram kip in stukjes gesneden
- 500 gram konijn in stukjes gesneden
- 100 gram verse rijpe tomaten
- 200 gram sperziebonen
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel paprikapoeder (mild)
- 200 gram verse doperwten
- 1/2 theelepel saffraanpoeder
- 400 gram Spaanse rijst
- Dubbele hoeveelheid water voor de rijst
- zout en (versgemalen) zwarte peper
Bereiding:
- Verhit de olie in een paella-pan en bak de stukjes kip en konijn, met wat zout en peper, mooi goudbruin.
- Voeg de sperziebonen, tomaten en fijngesneden knoflook toe. Laat het geheel een paar minuten bakken voordat de paprika en een deel water erbij gaan.
- Voeg vervolgens de doperwten, saffraan en een beetje zwarte peper toe. Voordat de rijst er bij gaat, eerst nog de rest van het water (kokend) toevoegen.
- Circa 30 minuten op een matig vuur laten inkoken, totdat het vocht zo goed als opgenomen en de rijst klaar is.