Recepten > Spaanse Knoflooksoep
Ingrediënten:
- 6 teentjes knoflook
- een (oud) stokbrood
- 4 el olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 liter vleesbouillon (eventueel van bouillontabletten)
- 2 eieren
- 2 eetlepels gehakte peterselie
Bereidingswijze
- Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes. Snij het brood in kleine blokjes
- Verwarm de olijfolie en bak de stukjes brood heel lichtbruin.
- Doe de knoflookplakjes erbij en bak deze mee. Let er op dat ze niet te bruin worden want dan wordt de knoflook bitter!
- Voeg de bouillon toe en laat alles ongeveer 30 minuten koken.
- Klop de eieren los en roer deze door een zeefje door de kokende soep.
- Maak de soep op smaak met wat peper en zout.
- Doe wat peterselie in de kommen en giet de hete soep hierop.