Recepten > Kalfsstoofpot met Amandel-Sherrysaus
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Voor 4 personen
ingrediënten:
- 60 gram blanke amandelen
- 2 teentjes knoflook
- 350 gram trostomaten
- 4 eetlepels olijfolie
- 150 ml vleesfond
- 600 gram kalfs(rib)lapjes
- 3 takjes verse fijngehakte peterselie
- zout
- (versgemalen) peper
- 1 dl Medium Sherry
Bereidingswijze:
- Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Tomaten schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Kalfsvlees in blokjes snijden. 1 eetlepel geroosterde amandelen fijnhakken.
- 2 eetlepels olie in een pan verhitten. Knoflook 1 minuut zachtjes meebakken. Tomaten toevoegen en op hoog vuur 4 minuten meebakken, regelmatig omscheppen. Fond er door roeren en saus iets laten afkoelen.
- In keukenmachine het afgekoelde tomatenmengsel en de rest van de amandelen tot een gladde saus pureren.
- In een braadpan de rest van de olie verhitten. Kalfsvlees snel en rondom lichtbruin bakken. Bestrooien met zout en peper.
- Medium sherry aan het vlees toevoegen en aan de kook brengen. Tomaten-amandelsaus en fijngehakte peterselie er door roeren.
- Vlees afgedekt in ongeveer anderhalf uur gaar stoven.
- Op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met gehakte amandelen. Serveren met gekookte aardappelen of tagliatelle.