Recepten > Gegrilde inktvis
Heerlijk mals Spaans voorgerecht voor 4-6 personen
Bereidingstijd:
Voorbereidingstijd 15 minuten + 2 uur marineertijd. Grilltijd 6 minuten.
Ingrediënten:
- 18 kleine inktvisjes,
- 2 theelepels fijngeraspte citroenschil,
- 60 milliliter citroensap,
- 60 milliliter olijfolie,
- 2 tenen knoflook geperst,
- 1/4 kop gehakte verse peterselie,
- 1 eetlepel mild paprikapoeder.
Bereiding:
- Maak met een scherp mes de inktvissen schoon door of de hele kop eraf te snijden of de kop open te snijden en de ingewanden te verwijderen.
- Druk met de wijsvinger het binnenste naar buiten en verwijder het. Maak de inktvisjes goed schoon. Verwijder de ogen. Snijd het lichaam in 2 of 3 stukken en zet ze apart.
- Vermeng citroenschil, -sap, olijfolie, knoflook, peterselie en paprikapoeder in een grote kom. Voeg inktvis toe, dek af met plasticfolie en laat 1-2 uur marineren.
- Grill met olie invetten, inktvis over het oppervlak verdelen en 3 minuten aan beide kanten op matige temperatuur grillen, terwijl u de marinade erover schept. Warm of Koud serveren.