Home > Recepten
Spanjaarden zijn gek op lekker eten en drinken. Ze eten wel vier of vijf keer per dag. Typische Spaanse gerechten zijn paella en tapas. Paella is een rijstgerecht met kip en vis. Ook inktvis gaat daarin. Tapas zijn allemaal kleine hapjes. Dat kunnen visjes zijn, maar ook kaas, worst, olijven, stukjes brood met een lekker smeerseltje, garnaaltjes in olie. Spanjaarden eten vaak tapas in het café met een borrel. Ze bestellen allerlei kleine hapjes en eten die met een groepje mensen op. Ondertussen kletsen ze lekker bij.
Hieronder treft u een index van recepten uit Spanje. Kleinere recepten staan soms beschreven bij een ander recept. Door te zoeken op de site kunt u ook die recepten vinden.
Onze recepten zijn niet meer dan een handleiding, een soort voorschrift of advies voor het bereiden van een gerecht. Hoe het ten slotte zal smaken, ligt geheel aan de manier waarop het gerecht wordt bereid.
Weet u nog een lekker Spaans recept? Mail het naar ons toe, en wie weet vindt u het straks terug op deze pagina!
Eet smakelijk, in het Spaans Buen provecho
- Aardappelen in knoflookmayonaise
- Albondigas, Spaanse gehaktballetjes
- Algemeen: De Spaanse Keuken
- Ananas cake
- Asperge-artisjoksalade
- Chanpignons a la Sevilla
- Cocido del montañés
- Druivensalade met kaas en gamba’s
- Gambas
- Gambas met knoflook
- Gazpacho
- Gehaktbrood
- Inktvis op Spaanse wijze
- Inktvis, Gegrild
- Kalfsstoofpot met Amandel-Sherrysaus
- Kip in Knoflooksaus
- Kip met Kruiden
- Mangotorentje met geitenkaas
- Olijven, Gekruide warme
- Paella
- Paella 2
- Paprikarolletjes met geitenkaas
- Paprikataartje met een mousse van bloemkool
- Pilav
- Rijst uit Valencia
- Saffraanrisotto
- Spaanse Knoflooksoep
- Spaanse salade uit Baskenland
- Stoofschotel
- Tapas
- Tapas restaurants in Nederland
- Tapas: Banderillas
- Tapas: Gemarineerd varkensvlees, Prueba de Cerdo
- Tapaz, Asperges in prosciutto
- Tomaat-paprikasaus
- Tortilla Española
- Valenciaanse producten
- Visboullion op Spaanse wijze
- Wortel met salami en rozijnen
- Zalm op Spaanse wijze
- Zarzuela
- Zarzuela de Pescado