Recepten > Ananas cake
Ingrediënten:
- 400 gram ananas uit blik
- 150 gram roomboter
- 125 gram meel
- 1 deciliter water
- 1 deciliter melk
- 16 eetlepels suiker
- 4 snuijes bakpoeder
- 2 theelepels maizena
- 1 stuks ei
- naar smaak kaneelpoeder
Bereiding
- Voor de vulling: Snij de ananas in stukjes en doe deze in een pan met suiker, water, boter en kaneel.
- Kook dit al roerend tot de suiker is opgelost en zet het vuur dan lager.
- Maak de maizena met een beetje koud water aan tot een papje, giet er iets van de warme suikersiroop bij. Voeg al roerend ook schil en sap van de citroen toe en schenk dit bij het mengsel in de pan. Blijf roeren tot het dik is. Neem de pan van het vuur en houd het warm.
- Voor de buitenkant: Klop de eieren los. Zeef meel, bakpoeder en kaneel in een kom.
- Roer in een andere kom de boter met de suiker tot het romig en luchtig is. Voeg dan de losgeklopte eieren geleidelijk toe en klop goed.
- Voeg daarna langzaam de droge massa toe aan het boter, eimengsel.
- En voeg zoveel melk toe dat het beslag zwaar van de lepel valt. Verwarm de oven voor op 200 graden (gasstand 4).
- Bestrijk een cakevorm met een doorsnee van 23 centimeter met boter. Laat de stukken ananas uitlekken en bedek hiermee de bodem van de vorm. Giet hierop zoveel saus dat de stukken half onderstaan. Schep hierop het cakebeslag en strijk de bovenkant glad.
- Bak de cake in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar, laat de vorm een beetje afkoelen en stort de cake voorzichtig op een verwarmde platte schaal of groot bord. Verwarm de rest van de saus en schenk deze over de pudding. Dien de pudding warm op.