Zarzuela de Pescado

Recepten > Zarzuela de Pescado

Ingrediënten:

  • 250 gr heek;
  • 250 gr kabeljauw;
  • 250 gr tarbot;
  • 1 kg mosselen;
  • 1 dl olijfolie;
  • 3 teentjes knoflook;
  • 1 ui;
  • 3 tomaten;
  • 1 laurierblad;
  • 1 theel paprikapoeder;
  • 1 glas witte wijn; 1/2 theel cayennepeper;
  • zout & peper;
  • 2 eetl peterselie;

Bereiding:

  1. Snijd de vis in plakken van 1 1/2 cm dik.
  2. Was de mosselen en verwijder eventuele ongerechtigheden en openstaande mosselen.
  3. Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes en de uien in ringen.
  4. Laat bij de even in de hete olijfolie glazig worden.
  5. Ontvel intussen de tomaten door ze even in een pan met kokend water te dompelen, haal de pitjes er zoveel mogelijk uit en snijd de tomaat in stukken.
  6. Doe de tomaatplakjes samen met het laurierblad en het paprikapoeder bij de ui en laat het geheel zachtjes borrelend tot een saus worden.
  7. Doe er vervolgens de wijn en nog wat cayennepeper bij, laat even doorpruttelen, zodat een dikke saus ontstaat. Voeg hierna de even afgespoelde visplakken, de mosselen, de peterselie en naar smaak zout en peper toe.
  8. Zorg dat de vis geheel of grotendeels met de saus is bedekt laat het geheel op middelhoog vuur in ca 15 minuten gaar worden.
  9. Serveer de zarzuela in de pan met brood.

Recept van Astrid Veltman.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *