Recepten > Albondigas, Spaanse Gehaktballetjes
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Voor 6 tot 8 personen
ingrediënten:
- 1 kilo gehakt
- 2 eieren
- 2 eetlepels broodkruim
- 1 pond uien
- fijngesneden
- 3 tenen knoflook (zeer fijn gehakt)
- 2 eetlepels peterselie (fijn gehakt)
- 2 kleine tomaten ontveld en kleingesneden
- 1 glaasje droge witte wijn
- 1 glaasje kippenbouillon
- bloem
- olijfolie voor het bakken
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Meng het gehakt met de eieren, broodkruim, knoflook, peterselie, de helft van de uien en een beetje zout en peper. Maak kleine balletjes en bestuif ze licht met bloem.
- Verhit drie eetlepels olijfolie in een stoofpan en bak de gehaktballetjes zachtjes aan alle kanten mooi bruin. Voeg de rest van de fijngesneden uien toe en braad het vlees tot het gaar is.
- Doe dan de tomaten, wijn en kippenbouillon plus nog wat zout en peper naar smaak erbij. Doe de deksel op de pan en laat het geheel 45 minuten sudderen.