Ingrediënten:
- 50 gram gevulde olijven,
- 1 liter blik ratatouille,
- 250 gram rundergehakt,
- 250 gram varkensgehakt,
- 4 sneetjes witbrood,
- 1/2 liter water,
- 2 eieren,
- 1 ui,
- 1 eetlepel gehakte peterselie,
- een snufje paprikapoeder,
- versgemalen peper,
- zout.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een cake- of broodvorm in en leg de gevulde olijven er gelijkmatig verdeeld in.
- Laat de ratatouille even in een zeef uitlekken, zodat het mengsel niet meer zo vochtig is.
- Doe het gehakt in een kom.
- Snipper de ui.
- Leg de sneetjes brood op een bord en giet er wat water over.
- Laat ze even weken, knijp de sneetjes dan uit en voeg ze met de gesnipperde ui, de peterselie, de eieren, het paprikapoeder en peper en zout aan het gehakt toe.
- Kneed alles goed door elkaar.
- Verdeel de helft van het gehakt over de olijven in de vorm en druk het losjes aan.
- Leg de ratatouille op het gehakt en verdeel de rest van het gehakt hierover.
- Zet de niet afgedekte vorm in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in 55 minuten gaar.
- Lekker met aardappelpuree.